Cu privire la Comunicatul Comisiei de Film în România privind închiderea sesiunii 2020 pentru depunerea proiectelor cinematografice

Cu privire la comunicarea publică a Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri ce anunță închiderea sesiunii 2020 pentru depunerea proiectelor   cinematografice, dorim să menționăm că în opinia noastră acest lucru este posibil doar în momentul în care Comisia de Film în România a parcurs un număr de cereri depuse și a hotărât în privința aprobării respectiv respingerii acestora până la epuizare bugetului. 

Simpla înscriere a proiectelor nu implică nicio obligație bugetară, prin urmare nici nu atrage epuizarea bugetului sesiunii. În continuare, prin închiderea sesiunii de fapt se ajunge și la imposibilitatea aplicării prevederilor de la art. 4 alin (3) din Ordinul 2990/2020 al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri.

În acest sens am solicitat ca în regim de urgență revenirea asupra anunțului și amânarea închiderii sesiunii fie până la epuizarea bugetului în urma analizei și evaluărilor finalizate prin aprobarea cererilor prin hotărâre a comisiei conform prevederilor art. 6 din același ordin, fie la data de 31 decembrie 2020.