Domnule Prim-Ministru Florin Cîțu,
Domnule Ministru Claudiu Năsui,
Domni și doamne directori, șefi servici, șefi birou, inspectori ai Ministerului Economiei,

De 20 de luni susținem constant dialogul, puterea lui și relevanța acestuia în depășirea oricăror dificultăți. În tot acest timp au fost momente în care am avut parteneri, sau cum se arată prezentul când aceștia lipsesc.

În orice caz, în niciun un moment nu putem spune că am fost cu adevărat ascultați și problemele noastre au fost rezolvate. Probleme care acum se ridică la o datorie de peste 35 de milioane de euro pe care statul Român o are față de noi, producătorii de film și mai ales față de partenerii noștri care au avut încredere să vină în România și să cheltuie sute de milioane de euro. Toți acești bani au produs alți bani care s-au regăsit în visteria statului, bani din care de exemplu se plătesc inclusiv salariile celor care se află în slujba cetățeanului fie ei funcționari sau demnitari.

De 35 de ani prin filmele pe care le producem promovăm România, apreciată pentru profesionalism, pentru nivelul ridicat de creativitate, și se regăsește în titlurile celor mai mari ziare internaționale nu pe ultimele locuri în diverse topuri și statistici, ci laudativ pentru succesul pe care îl obține țara noastră prin munca individuală a fiecăruia dintre noi parte din această industrie creativă.

Astăzi vă invităm să vă uitați la un mic film. Este singurul mod în care mai știm și putem să vă comunicăm dezastrul pe care l-ați creat, tolerat, sprijinit și alimentat prin lipsa totală de implicare, de înțelegere a contribuției noastre la bunul mers al societății. Este singurul mod în care mai putem să vă invităm să descoperiți ce se întâmplă în această țară și potențialul care doar se surpă în fața ochilor noștri.Vă invităm să vă achitați datoria față de industria noastră, atât cea financiară, cât și cea civică prin demnitatea funcției publice pe care o dețineți, indiferent de înălțimea acesteia.