Alianța Producătorilor de Film a continuat și astăzi 20 iulie, consultările cu reprezentanții Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri

(c) Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri

Alianța Producătorilor de Film a continuat și astăzi 20 iulie, consultările cu reprezentanții Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri pe marginea propunerilor de modificare a hotărârii de guvern, aflată în consultare publică, privind Schema de ajutor de stat pentru sprijinirea industriei cinematografice.

Apreciem eforturile ministrului Virgil Popescu de a actualiza legislația ajutorului de stat privind sprijinirea industriei cinematografice cu respectarea principiilor fundamentale în utilizarea fondurilor publice. Avem convingerea că se vor concretiza la jumătatea lunii august promisiunile privind lansarea primului apel de proiecte.

De asemenea în urma întâlnirilor anterioare și de astăzi, avem încrederea că s-au lămurit și aspectele privind condițiile necesare pentru efectuarea plăților restante din sesiunile precedente, lucru absolut esențial pentru restabilirea încrederii partenerilor străini și reatragerea acestora.


Alianța Producătorilor de Film va continua sistematic eforturile ca domeniul producției cinematografice să-și demonstreze rolul de vector al dezvoltării economiei și de promovare al culturii românești și universale.

(c) photo Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri