Aspen Dialogues: Puterea economică a industriilor creative – exemplul Screen Tourism

Institutul Aspen România organizează webinarul pe tema „Puterea economică a industriilor creative – exemplul Screen Tourism”, joi, 9 iulie, între orele 15:30 – 17:00. Webinarul este organizat sub egida dezbaterilor în formatul Aspen Dialogues și își propune să analizeze puterea economică a industriilor creative, concentrându-se pe exemplul screen tourism. Industriile viitorului vor depinde tot mai mult de generarea de cunoștințe prin creativitate și inovare. La nivel global, industriile creative, precum arta, filmul sau muzica, vor deveni din ce în ce mai importante pentru bunăstarea economică. Țînând cont de această tendință, dar și de criza economică generată de pandemia COVID-19, România va trebui să se adapteze rapid și să se concentreze pe dezvoltarea industriilor creative ca motor de creștere economică.

Webinarul va analiza, ca studiu de caz, screen tourism, concept care se referă la promovarea de țară prin mijloace audio-vizuale. România este o țară cu un potențial turistic foarte dezvoltat, care își poate îmbunătăți imaginea de țară și poate deveni o locație mai populară pentru turiști în urma promovării unor destinații turistice sau a altor specificități naționale în filme sau seriale de televiziune. Webinarul își propune să contribuie la o mai bună conștientizare a acestui fenomen și să discute metode concrete prin care România poate deveni o destinație turistică mai atractivă în urma promovării prin screen tourism, inclusiv metode de a finanța astfel de inițiative.

Formatul va fi o discuție cu panelişti (decidenţi publici, reprezentanți cheie din industria filmului, din sectorul turistic şi cel financiar), urmată de o sesiune de Q&A, bazată pe întrebări primite de la participanți. Discuția va fi moderată de Alex Trăilă, consultant în politici audiovizuale, Director Executiv Alianţa Producătorilor de Film din România și Aspen Fellow.

Speakeri:

  • Răzvan Pîrjol – Secretar de Stat, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri
  • Tănase Stamule – Consilier de Stat, Cancelaria Prim-Ministrului, Guvernul României
  • Iuliana Tarnovețchi – Producător de film, Alien Films Entertainment
  • Andrei Boncea – Producător de film, Frame Film
  • Teodora Pletosu – Consultant și cercetător, KEA European Affairs
  • Călin Ile – Președinte, Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR)
  • Elena Ionescu – Director Divizia Fonduri Europene, Libra Internet Bank

Moderator: 

  • Alex Trăilă – Consultant în politici audiovizuale, Director Executiv Alianţa Producătorilor de Film din România și Aspen Fellow

Link înregistrare