Schema de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice a fost prelungită până în 2023

În ultima ședință de Guvern au fost adoptate modificările la legislația privind programul de sprijin al industriei cinematografice (cash rebate). Respectiv a fost adoptată Hotărârea privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 421/2018 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice.
Propunerile Alianței Producătorilor de Film din România, adoptate ieri, reprezintă un pas important în procesul de redeschidere al producțiilor cinematografice din România.
Este un pas înainte, dar e nevoie de mai mult de atât pentru că punerea în aplicare a acestor modificări necesită o mobilizare a tuturor resurselor interne ale Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri pentru ca normele de aplicare sa fie finalizate, iar sesiunea de film 2020 sa fie deschisă oficial. Este un proces care trebuie finalizat în perioada imediat următoare, la care Alianța Producătorilor de Film este pregătită să contribuie oricând pentru ca relansarea industriei filmului să se întâmple rapid.

Profesioniștii din cinematografia română sunt gata să înceapă să lucreze și să atragă producții!